Beleid
Nederlands Franšais Deutsch English
De vzw Monumentale Kerken Antwerpen wil in de loop van volgende jaren, samen met de kerkelijk erfgoedconsulente en met de vijf kerkbesturen, enkele belangrijke doelstellingen realiseren:

  • een beter - volgens de museumstandaarden van vandaag - beheer en conservatie van het uitzonderlijk patrimonium dat hen is toevertrouwd
  • een meer professionele publiekswerking voor de bezoekers uit binnen- en buitenland
  • het voltooien van de indrukwekkende inspanningen betreffende de restauratie van de kerkgebouwen (onder meer van het interieur van deze Sint-Jacobskerk).

En dit alles in een voor de hand liggende samenwerking met de Musea en de Toeristische diensten van Stad en Provincie. De nieuwe dynamiek in het erfgoedveld met de recente regelgeving - het erfgoeddecreet - biedt perspectieven voor een meer integrale aanpak van de gemeenschappelijke knelpunten betreffende het roerend en onroerend erfgoed van een gedegen publiekswerking.

 

Tijdens de zomer presenteert de vzw MKA, samen met de erfgoedconsulente en de gidsen van TOPA twee wandelingen:

  • een Topstukkenroute een begeleide wandeling langs de 17de-eeuwse kunstwerken in de Monumentale Kerken, die opgenomen zijn op de lijst van het topstukkendecreet;
  • een exclusieve Beeldenroute, langs de mooiste beelden in de Kathedraal, de Sint-Carolus Borromeuskerk en de Sint-Andrieskerk.

Tijdens de winter is het mogelijk om een Kerststallenroute te volgen die langs de Kathedraal, de Sint-Carolus Borromeuskerk en de Sint-Andrieskerk loopt.

 

 
(c) 2019 MKA | vzw Monumentale Kerken Antwerpen
Groenplaats 21
2000 Antwerpen
Contact

Powered by ICOLEIS