De highlights
Nederlands Franšais Deutsch English

De 15 mysteries van de Rozenkrans
De reeks van de vijftien Mysteries van de Rozenkrans werd omstreeks 1617 besteld voor de noorderbeuk van de domicanenkerk. Elf der beste schilders uit het toenmalige Antwerpen werden hierbij betrokken, onder meer Hendrik van Balen, Peter Paul Rubens, Jacob Jordaens en Antoon Van Dyck.Deze reeks werd niet door de dominicanen zelf besteld. De (...) (Meer...)
De barokke biechtstoelen
De tien biechtstoelen in de zijbeuken vormen een beeldrijke encyclopedie van de dominicaanse geschiedenis en spiritualiteit. De bezoeker wordt door de beeldspraak uitgenodigd om zich te bezinnen over goed en kwaad en bewogen om zijn berouw uit te drukken. Deze biechtstoelen dateren uit de jaren 1658-1660 en werden uit eik gebeeldhouwd in het atelier van Peter I Verbruggen. (Meer...)
De schatkamer
De schatkamer werd ingehuldigd op 2 februari 2001, feest van Maria Lichtmis. Tot dan toe was de schat van de Sint-Pauluskerk niet voor het publiek toegankelijk. Deze kostbare verzameling komt deels uit het bezit van het voormalige klooster van de dominicanen en deels van de vroegere Sint-Walburgiskerk. De meest recente stukken werden in de loop van de 19de en (...) (Meer...)


(c) 2019 MKA | vzw Monumentale Kerken Antwerpen
Groenplaats 21
2000 Antwerpen
Contact

Powered by ICOLEIS