Sint-Pauluskerk
Nederlands Franšais Deutsch English
Op een boogscheut van de Schelde staat dit ‘barok juweel in een gotisch schrijn'. De voormalige kloosterkerk van de dominicanen uit 1571 is een streling voor het oog: de prachtige barokaltaren, het sublieme meubilair, het belangrijke orgel, de meer dan 200 beelden en meer dan 50 schilderijen, met daarbij een suite van 15 werken van Jordaens, Rubens, Teniers, Van Balen, Van Dyck... Ze bezorgen de kerk haar unieke uitstraling. De calvarietuin ernaast lijkt een beeldfragment uit een epische film over Christus' lijden en verrijzenis.


Organigram
Kerkfabriek   De Sint-Pauluskerk wordt beheerd door een kerkfabriek, een autonome openbare instelling die de materiële middelen beheert die nodig zijn voor de uitoefening van de eredienst in de parochie, onder toezicht van de kerkelijke en burgerlijke overheid, met name (...) (Meer...)
Beschrijving
De Sint-Paulus hoort ongetwijfeld tot de vaste waarden van Antwerpen. Zij straalt een heel eigen en onweerstaanbare charme uit. In Antwerpen is ‘Sint-Paulus' een begrip, en dit dankzij het geweldige artistieke patrimonium, de stille pittoreske calvarieberg, de romantiek van het oude kloostercomplex, de glorie van de plechtige orkestmissen, (...) (Meer...)
Restauratieprojecten
2011   Restauratie van het processievaandel van de H.Lucia Met dank aan de subsidie van de provincie Antwerpen, en gesponsord door de broederschap van de Heilige Lucia en de Sint-Paulusvrienden. Het vaandel hangt terug in de kerk.   (Meer...)
Praktische info
Hoofdingang Veemarkt - 2000 Antwerpen   Eucharistieviering zo: 10u30 feestdag: 10u30 (orkest, koor en solisten, orgel)   Biechtgelegenheid op aanvraag   Bezoekuren (*) 1 april - 31 oktober, ma-zo: 14-17u 1 (...) (Meer...)
Publicaties
Sint-Pauluskerk. Rubens en de mysteries van de rozenkrans (vier talen, 110 kleurfoto's)10 euro  Bestellen: tel. + fax 03 232 32 67 gsm 0495 802 734e-mail paulusvrienden@skynet.bePer post (met (...) (Meer...)
Rondleidingen
De rondleidingen worden verzorgd door de gidsen van TOPA.   Voor individuele bezoekers   Van 1 april tot 31 oktober bieden de gidsen van TOPA gratis rondleidingen. Iedereen welkom !   Voor groepen Ook voor uw vereniging worden rondleidingen (...) (Meer...)
Podcast rondleiding
Wordt verwacht .... Met deze module zal het mogelijk zijn om een rondleiding te downloaden op een MP3 of iPod met koptelefoon, met een bijhorend plannetje. De rondleiding biedt u commentaar en exclusieve informatie over de belangrijkste kunstwerken uit de kerk.  Hoe werkt (...) (Meer...)
Virtuele rondleidingen
Klik op deze link voor een schitterende virtuele rondleiding van de Sint-Pauluskerk op 360° dankzij een Poolse fotograaf... (zie: (Meer...)
Openbaar vervoer
trein   centraal station   tram   4, 7 (halte Sint-Pietersvliet). Verder te voet via Nosestraat   bus     9 (...) (Meer...)
In de omgeving
Museum Vleeshuis Op 80 meter van de Sint-Pauluskerk, via de Veemarkt en de Vleeshouwersstraat (naar links) ...   Het museum Vleeshuis vertelt het verhaal over 600 jaar klank, muziek en dans in Antwerpen. Maak er kennis met de stadsmuziek in al zijn facetten: instrumenten, prenten, manuscripten, boeken, schilderijen (Meer...)
Logies/hotels
Wordt verwacht ... Hotels die hier graag worden vernoemd kunnen contact opnemen met de MKA-coördinator (zie (...) (Meer...)


(c) 2019 MKA | vzw Monumentale Kerken Antwerpen
Groenplaats 21
2000 Antwerpen
Contact

Powered by ICOLEIS