Restauratieprojecten
Nederlands Franšais Deutsch English
De Sint-Andrieskerk heeft een actief beleid betreffende de conservatie en de restauratie van het roerend erfgoed.

 

Zo worden er jaarlijks één of meerdere dossiers opgestart, meestal met de financiële ondersteuning vanwege de overheid - Provincie Antwerpen en Agentschap Onroerend Erfgoed - evenals door privé-sponsors.

 

Hier krijgt u een overzicht van de mooiste realisaties van de laatste jaren.


'De Zeven Werken van Barmhartigheid' van Frans II Francken
Een recente aanwinst, De zeven werken van barmhartigheid (paneel, 64 x 87 cm), onderging tijdens het academiejaar 2002-2003 een grondige restauratie in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Alice van der Knokke, student van de Studio Schilderkunst van de Opleiding Conservatie/Restauratie ondernam de restauratie onder leiding van dhr. Peter Eyskens. (Meer...)
Lopende dossiers
Restauratie van het schilderij Bedrukte Moeder Restauratie van twee grisailles van hte Sint-Eligiusaltaar Herstel van twee koormantels uit 1903 in goudbrokaat Restauratie van het beeld van de Heilige Franciscus van Sales boven schilderij Wat is waarheid? van A Senez. (...) (Meer...)
Realisaties
2011 Plaatsen van LED-verlichting in vier kandelaars gedragen door twee engelen aan de communiebank van het hoofdaltaar; gefinancierd door de vzw St-Andries 2000. Restauratie van de preekstoel door Thomas Huyghe; gefinancierd via projectrekening bij Forum voor Erfgoedverenigingen. (...) (Meer...)


(c) 2019 MKA | vzw Monumentale Kerken Antwerpen
Groenplaats 21
2000 Antwerpen
Contact

Powered by ICOLEIS